MAS Sdružení Západní Krušnohoří
  • Nová zelená úsporám light - kontakt 603 109 231

KRUŠNOHOŘÍ regionální produkt - tisková zpráva

DROUŽKOVICE 20.04.2021 - Již po šestnácté zasedala certifikační komise MAS Sdružení Západní Krušnohoří, aby udělila značku „KRUŠNOHOŘÍ regionální produkt®“. Noví žadatelé byli čtyři. Všichni žadatelé byli úspěšní - komise rozhodla o udělení značky.

Regionální značka „KRUŠNOHOŘÍ regionální produkt®“ vznikla v rámci Asociace regionálních značek. Hlavním cílem regionálního značení je zviditelnit jednotlivé regiony a upozornit na zajímavé produkty, které zde vznikají. Do systému regionálních značek se od roku 2004 zapojují další a další regiony. V každém z nich vznikla regionální značka pro výrobky, služby a zážitky, která zaručuje vedle jejich kvality a šetrnosti k přírodě především jejich původ a vazbu na určité výjimečné území. Regionální značku pro Krušnohoří zavedla MAS Sdružení Západní Krušnohoří již v roce 2013.

Na certifikaci přibyly do rodiny výrobky - dezerty a pohádkové dorty, řemeslná zmrzlina, mléko ze Všestud a jablečný mošt.

Značku „KRUŠNOHOŘÍ regionální produkt®“ získal pan Jiří Kejř s mlékem ze Všestud. Jedná se
o mléko  krav tradičního českého plemene česká straka. Krávy jsou krmeny vlastní pící, ustájení mají volné s výběhem, vybavené automatickými napáječkami. Dojení je prováděno robotem, čímž je zajištěna vysoká efektivita v chovu dojných krav, ale také optimální krmné dávky a v neposlední řadě čistota při dojení.

Další produkt, který získal značku, je Jablečný mošt. Jedná se o 100% jablečný mošt pasterizovaný, vyráběný z jablek ze sadů firmy OSAgro s. r. o. Jirkov, která se češou ručně. Dále jsou dodavatelsky zpracována v Odborném učilišti v Jirkově. Zde jablka zmoštují, pasterizují a následně se mošt naplní do obalů, dodané firmou OSAgro. Firma OSAgro má svoji prodejnu v areálu firmy sady a školky, na adrese Červený Hrádek 65, Jirkov.

Výjimečnou řemeslnou zmrzlinu  - Zmrzlina od Zrcadla, nám představil pan Aleš Roušar. Poctivá řemeslná zmrzlina z nejkvalitnějších základních surovin. Nepoužívají barviva, ochucovadla, chemické příchutě ani práškové zmrzlinové směsi. Základní suroviny pro výrobu zmrzliny jsou mléko, smetana, tvaroh, jogurt, med a ovoce, které jsou převážně od výrobců z našeho i sousedních krajů.  Zmrzlinu si můžete koupit v Březně, v ulici Dlouhá 48.

A posledním novým držitelem značky Krušnohoří regionální produkt je paní Nikola Kielbasa se svými dezerty a pohádkovými dorty. Základem jsou kvalitní suroviny. Dorty paní Nikola vyrábí od základu až po finální dekorování, a to např. včetně modelování postaviček, sama. Jsou tvořené dle přání zákazníka a lze je poskládat podle oblíbených příchutí oslavence. Paní Nikolu najdete v cukrárně na adrese Vinařická 365, Jirkov.

Komise kromě udělování nových značek také prodlužovala platnost certifikátů, výrobků a zážitku, jimž v tomto období skončila.

Šestnácté zasedání certifikační komise proběhlo částečně presenční formou, částečně on-line. Všichni žadatelé, jak noví, tak i ti, co žádali o obnovu svých certifikátů, byli úspěšní. Gratulujeme!

Přílohy

Tisková zpráva 20 04 2021.docx

Typ souboru: DOCX dokument, Velikost: 16,34 kB
Datum vložení: 22. 4. 2021 9:44
Datum poslední aktualizace: 27. 4. 2021 11:24
Autor: Jiří Drechsler

Přihlášení k odběru zpráv

Dostávejte informace z našeho webu prostřednictvím e-mailů

Zpravodaj

Plakát dožínky 2024

dožínky

Po Út St Čt So Ne

katalog

Katalog Krusnohori podzim 2023 ke stažení

QR kod pro platbu na KONTO MATÝSEK

GR kod

Upozornění

Upozorňujeme návštěvníky všech námi pořádaných veřejných akcí na skutečnost, že na akcích může být pořizována foto nebo videodokumentace. Každý účastník námi pořádané veřejné akce svým vstupem na akci bere na vědomí a souhlasí s tím, že může být zaznamenán na video nebo fotodokumentaci, která může být použita pro další veřejné šíření.